Grad Hvar već odavno stoji kao jedna od najpopularnijih destinacija, no i mirniji dijelovi otoka nude velik izbor luksuznih vila u selima i uvalama.

Otok Hvar poznat je po brojnim partyjima u svom najvećem mjestu, Hvaru i brojnim drugim događanjima poput ljetnog festivala u Starom Gradu i uskršnjoj procesiji Za križem. Danas je ovaj otok jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj i poznato mjesto na karti bilo kojeg ozbiljnog partijanera. Hvar, Vrboska, Jelsa, Stari Grad... to su samo neka od hvarskih gradova i lokacija zanimljivih za posjet i tijekom ljeta su puni života i događanja te nije problem pronaći odličan smještaj.

No postoji i druga strana Hvara, mirna i samozatajna, ona koja se sastoji od brojnih seoca raštrkanih po prekrasnoj obali i unutrašnjosti otoka. U prošlosti su u njima živjeli ribari i seljaci koji su se bavili uzgojem vinove loze i maslina no tijekom vremena stanovništvo se polako ali sigurno odselilo u gradove u potrazi za poslom pa su mnoga od tih mjesta ostala pusta. Dugi niz godina činilo se da se situacija neće promijeniti no danas su sela i uvale opet mjesta gdje ljudi vole dolaziti i boraviti zahvaljujući turistima koji su ih počeli otkrivati.

Turistički bum i potražnja za vrhunskim smještajem vratili su život u mnoga hvarska sela budući da su se  vlasnici starih kamenih kuća odlučili na preuređenje tih građevina u luksuzne vile s bazenom. Oni koji su bez kuća, a imaju zemlju izgradili su moderne vile koje također spadaju u ponudu luksuznog smještaja otoka Hvara, a neki od vlasnika su se čak vratili na otok Hvar i sad žive tamo čitavu godinu.

Ovaj dodatak ponudi smještaja na Hvaru vrlo je bitan budući da gostima koji žele mir i privatnost pruža priliku da mogu posjetiti bilo koja događanja i uživati u svim aktivnostima koje veća mjesta nude, a ne moraju u njima biti smješteni. Lokacija vila u starim selima znači da gosti mogu uživati u ljepoti tradicionalne arhitekture otoka Hvara i seoskoj atmosferi, okruženi bujnom mediteranskom vegetacijom bez da im itko narušava privatnost. Sela smještena u malim uvalama i zaljevima sa samo nekoliko kuća idealna su lokacija za ljetovanje budući da na tamošnjim plažama nikad nema velike gužve pa se gosti većinu vremena osjećaju kao da se nalaze na vlastitoj, privatnoj plaži. S druge strane, kraća vožnja automobilom dovoljna je da se dođe to većih mjesta na otoku kao što su Jelsa ili Hvar gdje se nalaze svi ostali sadržaji i odvijaju razna događanja.

Što se tiče ponude restorana, mnogi od najboljih restorana na Hvaru smješteni su u spomenutim selima i uvalama što znači da možete unajmiti savršenu luksuznu vilu i biti samo stotinjak metara od najboljih gastronomskih mjesta na otoku. I na zaboravite da Hvar spada u jednu od najboljih vinskih regija u Hrvatskoj tako da možete pronaći vrhunska vina svjetskog ranga od lokalnih vinara.

Ako idealni scenarij za vaše ljetovanje uključuje kupanje u kristalno čistom Jadranskom moru, sunčanje na terasi viče i uživanje u izvrsnim lokalnim jelima spremljenim od domaćih namirnica, onda svakako odaberite Hvar kao vašu sljedeću destinaciju.